top of page

(Ver)binding

(ontvangen channeling)


We zijn zo hard op zoek naar iets of iemand om mee te verbinden. Dit is een natuurlijke drang van de mens, we willen gezien worden door iets buiten onszelf en daarin de erkenning krijgen dat wij goed zijn. De wereld van vandaag heerst zoveel naar buitengerichtheid waardoor de aandacht naar binnen onvoldoende is. Wat je zoek in de ander is vaak een gebrek binnenin jezelf.

Het gaat erom dat jij je ware identiteit weer gaat herontdekken en gaat herbeleven. Een belangrijke boodschap in dit bericht is, dat wij gaan uitleggen hoe je een juiste perceptie kan hebben op jouw ervaringen. Om te beginnen zie jezelf in de ander en besef dat wat een ander bij jou triggert alles met jou te maken heeft. Als door het gedrag van een ander bijvoorbeeld boosheid in jou getriggert wordt, dan heeft die boosheid alles met jou te maken. De ander triggert enkel die boosheid aan in jouw energieveld, het triggert iets wat daar al zat. Het is door de ander naar de voorgrond gekomen zodat jij de mogelijkheid heb om naar die energie -ofwel naar die boosheid- te kijken en daar van te leren.


In veel gevallen is het belangrijk om de oorzaak te weten waar de emotie vandaan komt en daarbij is het van belang om niet in weerstand te schieten tijdens het ervaren van een ongemakkelijke of een onprettige emotie. Als iemand jou uit balans brengt mag je dat ten alle tijden zien dat dat voor jou gedaan wordt, zodat je meer over jezelf leert en meer binnenin jezelf in balans brengt. Men zegt ook weleens: zie de buitenwereld als een afspiegeling van je innerlijke wereld. Daarin zeggen wij ‘dat klopt’. Dat heeft alles te maken met perceptie. Als jij gelooft tot op het niveau van gevoel dat het een onveilige wereld is waarin mensen jou afkeuren, dan zal jij dat ook zo ervaren. Want al jouw overtuigingen op het niveau van gevoel -bewust en onbewust- die scheppen allemaal jouw realiteit. Je kan er dan ook op rekenen dat je ervaringen krijgt die weerspiegelen dat jij veroordeeld wordt aldus afgekeurd wordt door de buitenwereld. Buiten dat dit een afspiegeling is van wat er allemaal binnenin jou speelt, zijn deze ervaringen er voor jou om zelfkennis op te doen.


Als je beseft waar de overtuiging vandaan komt, wat de oorspring is van de afkeur-/ afwijzing-energie die je binnenin jezelf draagt dan ben je in staat om die energie om te zetten in begrip en een positief gevoel. En als je het gevoel dus ten positieve hebt opgezet, door het er volledig te laten zijn en het met liefdevolle aandacht het te verwerken, zullen ervaringen ook gaan veranderen in je buitenwereld omdat je meer balans hebt gebracht in je binnenwereld. Men zegt ook wel: zo binnen zo buiten, alsook van binnen naar buiten, omdat -nogmaals- onze overtuigingen op gevoel -bewust en onbewust- invloed hebben op hoe onze wereld eruit ziet.


En er zijn meerdere factoren die onze ervaringen bepalen. Zo zijn we allemaal een leven ingedoken, een lichaam ingedoken en hebben we allemaal een zielsmissie hier op Aarde. Jouw ziel wilt heel graag dat je die zielsenergie volgt en zo zullen er ook ervaringen ontstaan gerelateerd aan jouw zielsmissie. Alsook zal je constant getest worden door jouw gidsenteam of je bijvoorbeeld een intentie of gedrag kan vasthouden. Vanuit dit besef is er ook tegelijk het besef dat alle ervaringen die geschapen worden door jouw ziel, universum en in co-creatie met andere zielen allemaal ten positieve en ten gunste worden geschapen voor jou. Ze worden ten alle tijden geschapen met als achterliggende doel om zelfkennis op te doen, in andere woorden om bewuster te worden van je Ware Zelf en daardoor ontstaat er ook een hoger gevoel van zelfliefde en van liefde van mens tot mens, alsook geestelijke en universele liefde en zelfs goddelijke liefde.

Zo besef je dat er nooit slachtofferschap is geweest en er nooit zal zijn, dit is denken vanuit dualiteit. Elke ervaring IS exact de ervaring die NODIG is voor jouw spiritueel pad. Er is geen toeval, er is geen willekeur, er is enkel goddelijke perfectie en het is jou de taak en aan jou de verantwoordelijk om hiervan bewust te worden en daarin de juiste perceptie te krijgen. En daarin wordt ook gezegd: neem je eigen kracht terug, ga voor jezelf denken, ga voor jezelf voelen, ga voor jezelf praten, ga voor jezelf handelen wat jouw waarheid is.

En hoe kom je achter die waarheid? Een uitnodiging om naar de stilte te gaan en te verbinden met je eigen goddelijke bron. In de kern zijn wij allemaal al heel. We dienen ons dit enkel te herinneren, dat wij al heel zijn. En hoe kan je hier invloed op uitoefenen? Het enige antwoord, wat ook altijd het enige antwoord zal blijven is: bewustwording. Wordt bewust welke overtuigingen, programmeringen je binnenin je eigen systeem hebt. Wordt bewust in welke waarheden je gelooft, wordt bewust van wat je denkt, zegt, doet, voelt. Wordt bewust in hoeverre je je kracht hebt weggeven aan bepaalde autoriteiten, bedrijven, de maatschappij, de overheid, bepaalde mensen.


In hoeverre bepalen anderen jouw zelfbeeld en wereldbeeld? Dit kan nogal confronterend zijn omdat je gaat beseffen in hoeveel lagen en hoe diep je geconditioneerd bent door de wereld buiten jezelf. Dit is dus ook van harte een uitnodiging om de wereld binnenin jezelf te gaan ontdekken. Wat is jouw waarheid? Wat zijn jouw waarden? Wie ben ik? Wat is mijn diepste inspiratie? En je kan het ook simplificeren: waar word ik vrolijk van, wat geeft mij een kick-moment en waarvan krijg ik een glimlach op mijn gezicht?


Er wordt aangegeven dat we meer mogen verbinden met moeder aarde, dat we mogen afzakken in ons lichaam, dat we veel minder in ons hoofd mogen zitten en af mogen zakken naar onze borst- en buikgebied, naar onze benen en voeten. Het lichaam wilt gevoeld worden, de spanningen, emoties en angsten het wilt allemaal gevoeld worden. Je bezit een schatkist aan wijsheid binnenin jezelf. Alles is te vinden binnenin jezelf. Hoe vaak zitten we nog stil en verbinden we met onszelf, in plaats van dat we aandacht zoeken buiten onszelf? Hoe vaak raken we onszelf nog liefdevol aan, dansen we met onszelf, knuffelen we met onszelf, staan we voor de spiegel en geven we onszelf een compliment? Spendeer bewust eens wat vaker tijd met jezelf en kijk jezelf eens aan in de spiegel en zeg eens hoeveel je van jezelf houd en complimenteer jezelf eens, spreek uit waar je dankbaar voor bent.


Als je een bewuster leven wilt gaan leiden, is het in het begin veel afleren. Al die misvattingen, al die beperkte en negatieve overtuigingen over jezelf en de wereld. Heel het dualistisch denken, je afgescheiden voelen. Er zijn heel veel lagen die afgepeld mogen worden om tot een bewuster zelf te komen. En elke dag, elk Nu-moment, heb jij de vrije wil en daarin de vrije keuze om te kiezen ‘ik ga in mijn kracht en in mijn waarheid staan. Ik stel me niet langer afhankelijk op van iets of iemand buiten mezelf. Ik ben niet meer emotioneel afhankelijk van iets of iemand anders, ik onthecht me en ik ga tijd spenderen met mezelf via meditatie, gebed, in de natuur of een andere vorm waarin ik een stiltepunt kan bereiken om die diepere verbinding met jezelf aan te gaan.’


En besef als je het pad der zelfkennis gaat bewandelen er voldoende hobbels zullen zijn, maar vergeet nooit dat je ten alle tijden gesteund wordt door universum. Aub wij moedigen het zo aan om deze gewaagde stap te nemen en we willen jullie echt duidelijk maken dat het echt veilig is. Het is voor iedereen de bedoeling om vanuit het hart te gaan leven. Het is voor iedereen de bedoeling om te gaan leven vanuit je eigen authentieke zielsenergie. En iedereen dient door zijn eigen donkere delen heen te gaan om naar zijn eigen stralend licht te komen.


Iedere ziel die hier als mens ervaringen komt opdoen is onderhevig aan de kosmische wetten in deze dichtheid, in deze dimensie. Jullie zijn in de kern allemaal hetzelfde. Jullie zijn in de kern allemaal één, gelijkwaardig, allemaal kinderen van God. En iedere ziel die kiest om mens-zijn te ervaren op deze planeet is gebonden aan de kosmische wetten en het beleven van alle ervaringen van mens-zijn. Niemand is daarin verschillend. Zie jezelf in de ander, jullie zijn één.


We willen jullie vragen om beide handen op je hartchakra te leggen. Adem maar een rustig naar je hartchakra toe en verbind er even mee. We gaan het hartchakra innerlijk openen, zodat de hartenergie rijkelijk door je systeem kan stromen. Dus vanuit de intentie en vanuit liefde voor jezelf mag je je hartchakra openzetten. Door hier aan te denken gebeurd het ook, zet je hartchakra maar open. [neem enkele minuten de tijd]. Tijdens het ervaren van onbalans in de vorm van pijn of angst, ga dan terug naar jezelf, zie het als uitnodiging om naar jezelf te gaan. En zet dan opnieuw je hartchakra open voor die spanning, voor die emotie, voor die angst, voor die pijn. Zet je hartchakra open en we nodigen jullie uit om vanuit de stilte verbinding te maken met de onbalans en daarin te vragen ‘spanningen, emotie, angst, pijn wat wil je mij vertellen over mijzelf, wat is de boodschap, wat kan ik leren over mijzelf?’ Tegelijkertijd met je je hartenergie daar naartoe laten stromen. En als je het fijn vind mag je ook altijd een hand op desbetreffende plek leggen. Als je bijvoorbeeld emoties voelt steken in je onderbuik mag je altijd je handen erop leggen met liefdevolle intenties en ga er dan mee in verbinden. Je hoeft eigenlijk niks te doen behalve vanuit liefde er verbinding mee te maken. De energie wilt gewoon gezien, gehoord en gevoeld worden en dan zal het van nature verminderen, verdwijnen en zijn boodschap onthullen.


Bedankt voor jullie aandacht. Wij wensen jullie nog een prachtige dag toe.


Video van deze channeling bekijken? Klik hier


104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verlangen

Comments


bottom of page