top of page

Hoe ga ik om met mijn negatief gerichte eigenschappen?

Bijgewerkt op: 14 jun. 2020

De reden dat we leed ervaren is om in liefde te komen staan. Dit is een behoorlijk proces, vooral als je niet bewust bent dat leed leringen op het gebied van liefde zijn.

Zo bezitten we allemaal wel eigenschappen die negatief gericht zijn. Dit veroorzaakt mentaal en emotioneel leed, wat uiteindelijk uitwerkt op het lichaam. Neem bijvoorbeeld jaloezie, haat of een negatief zelfbeeld. Als deze eigenschappen getriggerd worden, dan voel je innerlijk onbalans. Hoe ga je hier mee om? Sterker nog, hoe verwerk je dit?


‘’Wie geestelijk niet wilt luisteren zal het uiteindelijk lichamelijk voelen’’

Zoals altijd begint het met bewustwording. Wees ervan bewust dat je dit leed met een reden ervaart. Het leven pest je niet en heeft het ook niet met opzet alleen op jou gemunt. Je bent geen slachtoffer. Wees ervan bewust dat wat je ervaart je zelf op zielsniveau hebt gekozen en dat je het dient te ervaren. En waarom ervaar je het? Om te leren in Liefde te komen staan. En waarom op deze manier? Daar heb ik geen antwoord op, zie het maar als de spelregels van planeet Aarde.


Goed, nu je bewust bent dat je leed met een reden ervaart, dat de lering ervan is om het in liefde te zetten en je eigenaarschap hebt genomen voor je eigen gevoelens en ontwikkeling, heb je een juiste instelling gecreëerd.


''Laat het gevoel dat de negatief gerichte eigenschap met zich meebrengt er volledig zijn''

Herkennen, erkennen en accepteren is de volgende stap. Als er een negatief gerichte eigenschap omhoogkomt, herken het en erken vervolgens dat het van jou is. Geef nooit iemand anders de schuld van jouw gemoedstoestand - dit heeft allemaal met je eigen balans en spiritueel pad te maken. Nadat je een negatief gerichte eigenschap hebt erkent is het belangrijk om het te accepteren. Dit houdt in geen weerstand, maar het nemen zoals het is en ervan te leren. Je instelling hierin is essentieel.


Accepteren houd in dit geval in, dat je de negatief gerichte eigenschap niet onderdrukt, negeert, bagatelliseert, bekritiseert, of welke vorm van weerstand dan ook. Daarentegen laat je het er zijn, geef je het liefde en vraag je wat je ervan kan leren, hoe tegendraads dit ook kan voelen. Mocht het zijn dat het tegendraads voelt, dan is het waarschijnlijk omdat je niet gewend bent negatieve eigenschappen van jezelf oprechte aandacht en ruimte te geven. Laat het gevoel dat de negatief gerichte eigenschap met zich meebrengt er volledig zijn. Voel je jaloezie of agressiviteit, dan betekent dat niet dat je ernaar moet handelen. Het betekent niet dat je je minderwaardig hoeft op te stellen of iemand moet slaan. Uiten dat je het gevoel ervaart is prima en daarbij kan je ervoor kiezen om voor de rest het geestelijk en gevoelsmatig proces te doorgaan.

''Niet in slachtofferrol vallen en jezelf afvragen: wie heeft mij dit aangedaan?''

Als je een negatief gerichte eigenschap ruimte geeft, als je het in rust en stilte liefdevolle aandacht geeft, dan kan het allerlei prachtige boodschappen geven. Belangrijk is, om de oorsprong van de negatief gerichte eigenschap (het gevoel) te achterhalen. Waar komt het vandaan, waar is dit gevoel ontstaan? Vanuit mijn jeugd, of in een later stadium in mijn leven? En denk eraan, niet in slachtofferrol vallen en jezelf afvragen: wie heeft mij dit aangedaan? In plaats daarvan kan je denken: welke prachtige ziel is zo lief geweest om de taak op zich te nemen om deze lessen (die ik zelf heb gekozen en onvermijdelijk dien te leren) aan mij over te dragen? Een behoorlijk contrast die twee gedachtes.


''Pas als je iets oprecht voelt vanuit je innerlijke wijsheid begint de werkelijke transformatie''

Nu je op rationeel niveau weet dat je leed ervaart met als taak het om te zetten in liefde, ben je al een heel eind. Echter dient dit rationeel weten omgezet te worden in gevoelsmatig weten. Dit onderdeel is essentieel, want pas als je iets oprecht voelt vanuit je innerlijke wijsheid begint de werkelijke transformatie. Dit is het verschil tussen kennis en wijsheid, het denken transformeren naar voelen. Hoe merk je het verschil? Zonder twijfel, dat merk je vanzelf, je zal een stuk innerlijk rust voelen dat moeilijk in woorden te omschrijven is (wijsheid).


Door middel van aarde-oefeningen is het mogelijk om de ‘’negatieve energie’’, ofwel negatief gerichte eigenschappen die je bezit af te voeren naar de Aarde en te vervangen met positieve aarde-energie. Een aarde-oefening vergt geestelijke inspanning om te kunnen profiteren van de effecten. Door aandachtig en actief met gedachtenkracht de aarde-oefening uit te voeren is het mogelijk om dingen los te laten en af te voeren.


''Je kan alle kennis van de wereld bezitten, echter als je het niet voelt dan zal het geen effect hebben''

Hoe lang duurt het voordat je negatief gerichte eigenschappen hebt omgezet in Liefde? Dit heeft met veel aspecten te maken, denk bijvoorbeeld aan je instelling en mate van bewustzijn. Je kan alle kennis van de wereld bezitten, echter als je het niet voelt dan zal het geen effect hebben (begrijpen versus voelen). Onderschat bovenstaand proces niet, sommige processen duren maanden en anderen duren jaren.


Besef dat je een vrije wil hebt, je hebt altijd zelf de keuze om te investeren in bewustwording.

171 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 hozzászólás


Dankjewel!

Kedvelés
bottom of page