top of page

Het belang van zelfkennis en in je eigen ruimte blijven!

Bijgewerkt op: 29 apr. 2020

Het sterk in je eigen ruimte staan is van essentieel belang, vooral voor mensen met een hoge gevoeligheidsgraad. Sta je niet sterk in je eigen schoenen, dan ben je meer vatbaar voor het uit balans raken door het opnemen van gevoelens, emoties of spanningen (energieën) van anderen. Het opnemen van gevoelens, emoties of spanningen van anderen komt altijd voort vanuit het eigen geestelijk denken. Bewustzijn, ofwel zelfkennis, speelt hierin een belangrijke rol.

Mensen zenden namelijk van alles uit: dit kan zijn een gevoel, emoties of bepaalde spanningen. Dit kan via woord, lichaamsbewegingen, gedachtes en ook gewoon vanuit een vorm van Zijn. Deze uitgezonden energieën van anderen kunnen in jouw energieveld binnentreden - als dat het geval is, dan is het jouw waarde-oordeel dat de koers bepaalt van de opgenomen energie van anderen. Jouw waarde-oordeel van de opgenomen energie bepaalt jouw beleving. Daarin staan jouw overtuigingen centraal.


''Zo zie je dat de ander jou niets ‘’aandoet’’, maar dat de ander dient als spiegel''

Als iemand jou ‘’triggert’’, iets aanwakkert in jou, waardoor je je bijvoorbeeld verdrietig voelt, dan heeft dat alles te maken met je eigen perceptie (je eigen denken) op de uitgezonden energie van de ander en met je eigen blokkades. Als iemand bijvoorbeeld zegt dat je niet goed genoeg bent en dat is ook een overtuiging van jou over jezelf, dan voel je ook dat je niet goed genoeg bent als een ander dat zegt tegen je. Dat komt dus niet door de uitgezonden energie van de ander (in dit geval het oordeel van de ander), maar door je eigen geestelijk denken.


De uitgezonden energie van de ander triggert in bovenstaand geval enkel een negatieve overtuiging die in jou leeft. Zo zie je dat de ander jou niets ‘’aandoet’’, maar dat de ander dient als spiegel - een spiegel die weerspiegelt wat er in jou leeft, er word je als het ware een spiegel voorgehouden.


''Ik geloof niet dat we van angsten ‘’af moeten komen’’, maar zodanig dienen te ontwikkelen dat ze een geaccepteerd en liefdevol onderdeel van onszelf zijn''

Liefde ervaren is een weerspiegeling dat er liefde in jou zit - angst ervaren is een weerspiegeling dat er angst in jou zit. Alles zit al in ons Hoger Zelf, echter daar kunnen we niet zomaar bij, daar hebben we vele levens en ervaringen voor nodig. Door ervaringen kunnen we angsten verwerken en in die zin ‘’verminderen’’ en tegelijkertijd liefde ontwikkelen en ‘’vermeerderen’’.


Als je voor jezelf weinig liefdegevoelens voelt of als je bij jezelf niet je schaduwkant (h)erkent, accepteert en verwerkt, dan zullen anderen hierin jouw spiegel zijn.

Ik geloof niet dat we van angsten ‘’af moeten komen’’, maar zodanig dienen te ontwikkelen dat ze een geaccepteerd en liefdevol onderdeel van onszelf zijn. Dus met verminderen, bedoel ik het negatief effect ervan verminderen, de negatieve lading ervan afhalen en het in positiviteit zetten. Met liefde vermeerderen bedoel ik het ontwikkelen van liefde voor AL: jezelf, de natuur, dieren, mensen, de planeet, het universum en uiteindelijk de Goddelijke liefde.


Als liefde of angst een afgewezen zelf is, zullen we die in anderen vrezen en bekritiseren. Als je voor jezelf weinig liefdegevoelens voelt of als je bij jezelf niet je schaduwkant (h)erkent, accepteert en verwerkt, dan zullen anderen hierin jouw spiegel zijn.


''Om tot zelfkennis te komen is het nodig om de oorsprong van je negatieve overtuiging te achterhalen.''

Medemensen zijn er om jou te helpen in jouw evolutie en dat doen zij door jou constant een spiegel voor te houden, veelal onbewust. Deze spiegels laten dus glashelder zien wat jouw overtuigingen zijn, waar jouw pijnplekken zitten en wat jouw ontwikkelingspunten en lessen zijn. Je dient wel een mate van bewustzijn te bezitten om het concept van spiegelen te begrijpen en goudeerlijk tegen jezelf durven te zijn.


''Hoe weerspiegelen jouw overtuigingen jouw werkelijkheid?''

Uit de tekst kan je opmaken dat bijvoorbeeld iemand met een sterke eigen wil veel energieën naar buiten kan zenden. Als je een persoon met een sterke eigen wil tegenover een gevoelig persoon zet, dan is het mogelijk dat de gevoelige persoon veel energieën opneemt van degene met een sterke eigen wil. Duidelijke les voor de gevoelige persoon is, om sterker in zijn eigen energie te gaan staan waardoor hij onder andere minder snel beïnvloedbaar is en andermans opgenomen energie beter kan reguleren. Dit kan onder andere door middel van aarde-oefeningen en te investeren in zelfkennis.


Hoe weerspiegelen jouw overtuigingen jouw werkelijkheid? Hoe zijn deze overtuigingen ontstaan en gevormd? Hoe leef je die na en is het wel waar? Heb je bijvoorbeeld bepaalde energieën overgenomen van je ouders toen je jong was (jeugdblokkades) of ben je vroeger op een bepaalde manier behandeld door je familie, vrienden of klasgenoten waardoor je nu bepaalde overtuigingen over jezelf en het leven hebt?


Om tot zelfkennis te komen is het nodig om de oorsprong van je negatieve overtuiging te achterhalen.

192 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page