Helende kracht van Zijn

''Door in stilte te Zijn maak je verbinding met je innerlijke wereld.''

Workshop

jared-rice-NTyBbu66_SI-unsplash (1).jpg

1 on 1 workshop | Duur: 2 tot 3 uur | Prijs: € 160,00

We zijn het niet gewend om in stilte te Zijn met onszelf. Het liefst vullen we de dag vol met afspraken en als we alleen zijn willen we alsnog graag iets te doen hebben. We hopen zo erg dat iets of iemand buiten onszelf geluk komt brengen. Hierdoor richten we constant de aandacht buiten onszelf en raken we ontkoppeld van ons eigen Zelf. Hoe vaak ben je écht in stilte met jezelf? Ben je op de hoogte wat er zich in jouw innerlijke wereld afspeelt en wat het nodig heeft? Volg je jouw hartsverlangens of de verlangens van het ego? 

''In de stilte ligt alles''

In het leven hebben we allemaal onze eigen levenslessen. Zo heeft iedereen tijdens de opvoeding negatieve en valse overtuigingen over zichzelf en het leven opgedaan (zelfbeeld en wereldbeeld). Voor de een is de wereld een nare en onveilige plek en voor de ander een veilig plek om zichzelf te kunnen ontplooien. Veelvoorkomende blokkades die we opdoen tijdens de jeugd zijn op het gebied van veiligheid, minderwaardigheidsgevoelens, uiting, afwijzing, eenzaamheid, zelfacceptatie, hooggevoeligheid, verlating- & bindingsangst, en allerlei andere vormen van jezelf angstig, niet compleet of goed genoeg voelen. 

Iedereen, zonder uitzonderingen, doet jeugdblokkades op en is geheel zelfverantwoordelijk om de negatieve overtuigingen die gevormd zijn in de jeugd om te zetten in positieve. Dit is niet zomaar gedaan! Om hierin te slagen is er veel zelfonderzoek nodig en dien je de spirituele aspecten van je ervaringen je begrijpen. Een onderdeel hierin is, dat je verantwoordelijkheid neemt voor je gevoelens en gaat beseffen dat de antwoorden niet buiten jezelf liggen maar binnenin jezelf.

 

Door in stilte te Zijn maak je verbinding met je innerlijke wereld. Dit kan van alles teweegbrengen, vooral als je niet gewend bent om naar binnen te keren en jezelf oprechte aandacht te geven. Je kan geconfronteerd worden met spanningen en angsten. Als dit gebeurd hebben we vaak de neiging om ervan te vluchten of tegen te vechten. Dit is een instinctieve een logische reactie, want waarom zou je iets dat onprettig voelt er laten Zijn?

‘’Angst is onze grootste spirituele leraar’’

 

Wat ons niet geleerd is, is dat leed ons de weg naar Liefde leidt. Onze ziel communiceert constant met ons via lichaam en geest. Fysieke, emotionele of geestelijke onbalans zijn signalen van de ziel dat er ergens aandacht en Liefde nodig is. Vanuit oorsprong ben je zuiver, pure Licht en Liefde - alle vormen van onbalans zijn signalen van onzuiverheid en dienen verwerkt te worden.

Veelal is de vraag bij leed ‘’hoe kom ik hier vanaf?’’. We bestempelen het als iets slechts wat er niet mag zijn en willen er zo snel mogelijk vanaf komen. Tijdens onbalans schieten we vaak in negativiteit en weerstandsvormen. We onderdrukken, negeren of bagataliseren bijvoorbeeld wat we voelen. We kunnen in negativiteit en slachtofferrol vallen of verwijten iets of iemand anders voor hetgeen we voelen. Ben je ooit wel eens bewust naar de pijn of angst gegaan om proberen te achterhalen wat de onderliggende boodschap ervan is?

 

Leed is er niet om zo snel mogelijk vanaf te komen, het is er om ons iets te leren, om ons bewust en heel te maken. Het gaat erom hoe je het donkere deel van jezelf integreert in jouw Licht. De vraag die centraal staat tijdens de workshop is dus niet ‘’hoe kom ik hier van af?’’, maar ’’hoe ga ik hiermee om?’’

Wat leer je?

 • vanuit stilte in diepe verbinding te zijn met je innerlijke wereld;

 • efficiënte en effectieve manier om gevoelens te verwerken;

 • gevoelens te uiten;

 • de genezende kracht van Zijn;

 • om vanuit een gecentreerd punt te leven;

 • op een effectieve manier omgaan met onbalans;

 • verantwoordelijkheid te dragen voor je gevoelens;  

 • bewustwording.

Inhoud workshop in stappen:

 1. intake;

 2. intentie uitzetten;

 3. neutraal perspectief creëren;

 4. vanuit een bekrachtigde energieveld en -stromingen Zijn;

 5. innerlijke reis uiten op papier;

 6. energetische healing;

 7. nabespreking;

 8. verslag per mail.

NOOT: het doel van de workshop is om oud pijn te verwerken en om in liefde te komen staan tot jezelf en anderen. Jeugdblokkades hebben wij als ziel zelf gekozen en de meeste doen we op via de ouders. Dit dienen we als mens te doorleven en te verwerken. Je bent ten alle tijden zelfverantwoordelijk voor je eigen gevoelens en ontwikkeling.

Wil je graag meer weten over de inhoud van de workshop?

Klik dan op onderstaande knop.