Healing door beweging

''Het doorvoelen, uiten en verwerken van gevoelens door middel van lichaamsbeweging is hierin het uitgangspunt.''

Workshop

close-up-of-a-punching-bag-4164521.jpg

1 on 1 workshop | Duur: 2 tot 3 uur | Prijs: € 170,00

In onze jeugd nemen we allemaal energieën vanuit de omgeving op en komen we in situaties terecht waardoor we overtuigingen over onszelf en het leven gaan ontwikkelen. Een laag zelfbeeld kan te herleiden zijn naar ouders die weinig zelfliefde hadden of door pesterijen - verlatingsangst of bindingsangst kan ontstaan zijn door een echtscheiding - onveilig, afgewezen of niet goed genoeg voelen kan komen door verwaarlozing van de ouders. En zo zijn er nog talloze redenen waardoor zogenaamde jeugdblokkades kunnen ontstaan.

 

Opgedane jeugdblokkades zijn negatieve overtuigingen die je over jezelf en het leven hebt. Deze overtuigingen zijn als het ware misvattingen, maar voelen voor jou levensecht. Ze kunnen zo echt voelen dat het je leven beheerst en je grotendeels vanuit angst leeft in plaats van liefde. Op den duur manifesteert negativiteit en angst zich in gezondheidsklachten en ziektebeelden.

Jeugdblokkades zijn vaak diepgeworteld en zijn niet volledig te verwerken in een meditatieve staat. Hetgeen dat hierin ontbreekt is het lichamelijk uiten van wat we voelen. In sommige gevallen moeten we door middel van beweging letterlijk de energieën uit ons lichaam trillen.

 

Het doorvoelen, uiten en verwerken van gevoelens door middel van lichaamsbeweging is hierin het uitgangspunt. Sommige energieën zitten zo vastgeklampt dat het noodzakelijk is om via lichamelijk beweging het uit je systeem te krijgen. En soms is een bokszak daar het perfecte middel voor!

 

Door lichamelijk te uiten wat ons zo dwarszit worden energieën verwerkt en ontstaat er ruimte voor nieuwe positieve energieën. Het kan van alles zijn, bijvoorbeeld boosheid en frustratie dat je meedraagt vanuit je jeugd omdat je naar jouw gevoel verwaarloost bent. Dit soort gevoelens kunnen op een diep niveau nog aanwezig zijn en je dagelijks leven beïnvloeden. Wat draag jij nog met je mee dat een belemmerende en negatieve invloed heeft?

Wat leer je?

 • verbinding te maken met je innerlijke wereld;

 • gevoelens te verwerken;

 • gevoelens te uiten;

 • de genezende kracht van beweging;

 • op een effectieve manier omgaan met leed;

 • verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen gevoelens;

 • bewustwording.

Inhoud workshop in stappen:

 1. intake;

 2. begeleide diepte meditatie;

 3. onderwerp van verwerking uiten op papier;

 4. energieoverdracht via eye gazing;

 5. uiten op bokszak;

 6. energetische healing;

 7. brief verbranden; 

 8. nabespreking;

 9. verslag per mail.

NOOT: het doel van de workshop is om oud pijn te verwerken en om in liefde te komen staan tot jezelf en anderen. Jeugdblokkades hebben wij als ziel zelf gekozen en de meeste doen we op via de ouders. Dit dienen we als mens te doorleven en te verwerken. Je bent ten alle tijden zelfverantwoordelijk voor je eigen gevoelens en ontwikkeling.

Wil je graag meer weten over de inhoud van de workshop?

Klik dan op onderstaande knop.